Projecten

De Snijtafel II

25-08-2020

Revka was voor de tweede keer te gast bij de Snijtafel van Kasper C. Jansen, waarin ze spraken over de Tegenlichtaflevering ‘Virus Vergezichten’ (ja, met spatie). Kijk hier naar de aflevering. 

Revka op Radio Salto

12-11-2019

Revka was tweemaal te gast in het radioprogramma van Shirley Platteel op Radio Salto. De afleveringen kun je hier en hier beluisteren. 

Woordnest

30-10-2019

Revka las voor bij verschillende edities van Woordnest in september en oktober 2019, in Bar Jones en op het geweldige Workship bij de Ceuvel. 

Moderatie van de Snijtafel Offline

10-09-2019

In het programma De snijtafel Offline in De Balie gaat de Snijtafel van Kasper C. Jansen verder waar de aflevering normaal gesproken stopt: de bekritiseerde partij wordt namelijk ook uitgebreid aan het woord gelaten. Revka modereert de discussie of deelt haar kijk op de zaak met een column. Bekijk hier een opname van de allereerste editie

OT Rotterdam: Studio werk in uitvoering

24-05-2019

Makers/spelers Cora Burggraaf, Marijn Claes, Diewertje Dir, Kirsten van den Hoorn, Bart Klop, Judy Lijdsman, Stella van den Sigtenhorst speelden een montagevoorstelling onder leiding en coaching van Mirjam Koen. Een aantal scenes kwamen uit Gapen onder water. Revka was te gast op de bijzondere eerste avond. Lees meer

Sunday Assembly Amsterdam

25-02-2019

Elke eerste zondag van de maand in Mezrab: de Sunday Assembly Amsterdam. Revka presenteert om de maand, samen met de weergaloze Ewout Jansen

Gapen onder Water – roman

10-01-2019

Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt. Met frisse stem en droge humor beschrijft literair talent Revka Bijl hoe een jonge vrouw haar weg zoekt, en inspiratie vindt op de meest onverwachte manier. Koop het boek online of bij jouw boekhandel om de hoek. 

Snijtafel met Kasper C. Jansen

25-04-2018

Revka maakte een snijtafel-aflevering met Kasper C. Jansen over de reclames van beautymerk Rituals.

Bekijk de video hier.

De Mus

13-01-2018

Revka leest verhalen in de Mus, in het leukste theater van Amsterdam. 

TG Nomen: voor wie is niets onmogelijk

28-04-2017

Voorafgaand aan de voorstellingen op 14 en 15 april organiseerde het theatergezelschap TG Nomen een ‘Stormkader”. In het decor van de voorstelling nodigden ze het publiek uit om samen te eten en van gedachten te wisselen. Revka opende het diner met een ode aan afhankelijkheid.

Het eetparadijs

29-03-2017

Tijdens de bijeenkomst Het Eetparadijs in Pakhuis de Zwijger droeg Revka het stuk voor dat ze ook voor de website van Food Cabinet schreef. 

Foto: Edwin Loekemeijer

World Food Day

28-10-2016

Tijdens World Food Day op 16 oktober 2016, las Revka haar odes aan de biet en de aan de appel voor in de Schouwburg in Rotterdam. 

Age Friendly City

11-10-2016

Tijdens een bijeenkomst in het prachtige OBA Theater, georganiseerd door SeniorenStudent, las Revka twee columns voor over de leeftijdsvriendelijke stad. 

Frascati Endings

17-05-2016

Voor het Frascatiprogramma Endings schreef Revka een column over haar grootvader en zijn worsteling met ouder worden en menszijn. 

Sunday Assembly

17-04-2016

Voor de Sunday Assembly in Utrecht schreef Revka een tekst over wereldburgerschap, het thema van de bijeenkomst. 

Grand Alzheimer Café

30-09-2015

Tijdens het Grand Alzheimer Café in de Brakke Grond, behoren bij de tentoonstelling van EPHAMERON, las Revka een column over een dementie-vriendelijke samenleving voor. 

About A Girl

07-09-2015

In het Humanity House in Den Haag organiseerde One World Love een conferentie over meisjesrechten. Revka werd gevraagd over het onderwerp te schrijven en haar tekst voor te dragen.  

Ode aan de tijgerworm

14-05-2015

Bij de officiële opening van ‘de kleinste hotelketen van Nederland’ een project van Food Guerrilla las Revka op de nieuwmarkt een ode aan de Eisenia Fetida, de tijgerworm voor. 

Verhaaltje voor de dorst

19-03-2015

Revka’s beste vriendin Marcy Dufay schreef een verhaaltje voor de dorst.

Bar Bukowski

15-01-2015

Revka leest voor op 26 januari 2015 in Bar Bukowski. Ongemakkelijkheid in het kwadraat.

Björk & Milan love letters

15-08-2014

Samen met Lilja Björk Hermansdottir is Revka de oprichter van B&M love letters. Handgeschreven brieven voor wie het maar wil. Kijk voor meer info op bjorkmilanloveletters.com Het logo werd ontworpen door Bram van der Laan.

Museumnacht Brussel

06-03-2014

Tijdens de Museum Night Fever, de Brusselse museumnacht, hing de volgende tekst van Revka in de pendelbussen: 

FEVER

Je vroeg me of ik met je mee wilde-  alsof  ‘nee’ zeggen een optie was. Ik had mijn jas al aan voordat je er was, mijn schoenen laten verzolen, mijn hele leven al leeggeruimd voor jou. Jouw hand omsloot de mijne, omdat het zo glad was buiten zei je erbij. Maar ik hoorde je niet, ik was te druk met het vangen van de blikken van de andere mensen in de straat. Zodat ik zeker wist dat ze ons zouden zien, en dat zij hun adem zouden inhouden en thuis tegen elkaar zouden zeggen: ‘wat een mooi koppel was dat vanmiddag in de stad.’ Om daarna hun middelmatige levens te hervatten.

Je wist precies wat je wilde zien, met grote passen leidde je me door de straten, elke pas van van jou waren er drie voor mij. We zagen de grootste werken in de mooiste zalen- dat neem ik aan tenminste- want telkens zei je: ‘Is het niet prachtig?’ Dan keek ik naar het profiel van jouw gezicht, het beeld dat ik de hele dag al zag, jouw gezicht voor de helft, gekust door de kunst, en dan zei ik: ‘prachtig is het.’ 

Schrijfbijl – Revka is nu officiëel in te huren voor schrijfsels!

31-01-2014

Mail naar post@revka.nl of klik hier voor meer informatie over Schrijfbijl.

Schrijfbijl PNG

Brandhaarden in de Stadsschouwburg Amsterdam

06-01-2014

Vanaf 25 februari 2014 wordt de Stadsschouwburg Amsterdam  één week overgenomen door het stadstheater van Berlijn: de Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz. Op 5 januari werd het programma al gepresenteerd aan het publiek. Cornelis Serveert toverde het podium in de schouwburg om tot een biertuin, Revka schoof aan en las teksten voor uit de stukken die zullen worden gespeeld. Foto: Ka Wing Falkena 

Gewoon veel leuke dingen doen

20-09-2013

Een blogje met tekeningen van Revka:

 http://gewoonveelleukedingendoen.tumblr.com/

ah-erlebnis

13-06-2013

Ook Revka schrijft ze- advertentiekaartjes die er net niet tussen passen of er gewoon uitspringen. Kijk op ah-erlebnis.tumblr.com voor de nieuwste exemplaren en doe ook mee!

Avondgeluiden in Perdu

13-06-2013

Op donderdag 20 juni trad de schrijfgroep van Jeroen van Rooij op in Perdu. Hier lazen Revka BijlHannah van BinsbergenLuc MastenbroekAmber MitchellSake van der WallFelix van de Vorst en Ferry Wieringa voor uit eigen werk. 

De Mus

04-03-2013

Revka werd gevraagd om op te komen voorlezen in het Torpedo theater in Amsterdam. De teksten die ze daar las, staan ook op deze site. 

A Lamb Named Beauty

25-01-2013

In het kader van de eerste solo-expositie van de Vlaamse veelbelovende fotografe An-Sofie Kesteleyn werd Revka gevraagd om naast 4 andere schrijvers een persoonlijke interpretatie te geven van de fotoserie ‘A Lamb Named Beauty’. 

Zie meer via deze LINK

Workshop bij Perdu o.l.v. Jeroen van Rooij

25-09-2012

Sinds september 2012 maakt Revka deel uit van een klein groepje schrijvers dat onder de leiding van Jeroen van Rooij elke twee weken samen komt in Perdu. De schrijfresultaten van de groep kunnen op ooteoote worden gelezen. 

Festival Het Verval

22-09-2012

Voor Festival ‘Het Verval’ in het Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam werd Revka uitgenodigd om te komen voorlezen uit eigen werk. Ze las onder andere de verhalen ‘Gamma’ en ‘Hond’, die ook op deze site staan.