Foto: Sarojini Lewis

Aangenaam: Revka

Revka Schrijft: Op deze pagina over zichzelf in de derde persoon. Op deze website korte verhalen, over gewone mensen met gewone levens. Tot er iets mis gaat. Een aantal van deze verhalen werd gepubliceerd in het Hollands Maandblad.

Revka schrijft en redigeert ook in opdracht, neem daarvoor even contact op. 

Daarnaast kan Revka ook presenteren, grappen maken op een podium en lesgeven.

Gapen onder Water: Is de debuutroman van Revka Bijl, verschenen bij Nieuw Amsterdam. Te koop op bol.com, maar liever nog in de boekhandel bij jou om de hoek. Er zijn ook meningen over de roman: **** De Limburger, *** NRC, **** Hebban

Revka presenteert: Maandelijks de Sunday Assembly Amsterdam in podium Mezrab, samen met de weergaloze Ewout Jansen

Revka leeft: Sinds 1986 en functioneert als een schrijvende toeschouwer.  Geboren in Berlijn, na wat omzwervingen neergestreken in Amsterdam. Daar werkt ze op verschillende plekken, maar het liefste is zij aan het schrijven. 

Revka studeerde: In 2008 studeerde Revka af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ook deed zij een Master in Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en daarmee is ze officieel een filmwetenschapper. 

Waarom ze uit bed komt: Om te kijken naar de mensen en dingen om haar heen. Om zich te verwonderen en om te bedenken wat er allemaal zou kunnen gebeuren.